Usluge

Yoga Courses & Trainings

Klimatizacija prostora

Hokkaido | Mitsubishi | Daikin

All Classes
Yoga Courses & Trainings

Površinsko grijanje

Podno, zidno i stropno grijanje

All Classes
Yoga Courses & Trainings

Pametni sustavi

Upravljanje sustava mobilnim uređajima

All Classes
Yoga Courses & Trainings

Toplinske pumpe

Bojleri i toplinske pumpe

All Classes

Jeste li znali / Zanimljivosti

Novi klima uređaji su do 70% učinkovitiji od onih proizvedenih prije 10 i više godina

Ako se redovno servisiraju, klima uređaji rade 15% učinkovitije.

20% godišnji porast prodaje klima uređaja u svijetu.

YES!

Inverter klima troši do 50% manje energije od klasičnog klima uređaja.

Klima uređaj troši najmanje pri radnoj temperaturi od 26 stupnjeva celzijevih.

87% kućanstava u SAD koristi klima uređaje.

Quickstart package included

Servis kontakt

Toplinska pumpa je energetski najjeftiniji način za zagrijavanje sanitarne vode. Oduzima toplinu zraku iz okolice i uz dodatak električne energije zagrijava sanitarnu vodu do temperature 55 °C. Opremljena je sa sistemom za termičku dezinfekciju za sprječavanje pojave legionele, koji vodu u spremniku povremeno zagrije na 65 °C. Za pogon uređaja (kompresora i ventilatora) potrebno je osigurati 30% električne energije, a 70 % energije dobivamo iz okoline (besplatno).

Amortizacija investicije se vraća kroz nekoliko godina u usporedbi s drugim energentima. Toplinska pumpa služi za zagrijavanje sanitarne vode u domaćinstvima, ugostiteljstvu, školama, vrtićima i gdjegod se dnevno troši od 100 do 300 litara tople sanitarne vode. Ako toplina iz prostora nije dovoljan izvor energije, toplinske pumpe mogu koristiti i izvor topline iz solarnih kolektora, kotla ili električni grijač tako da se onda agregat instalira na spremnik s dva izmjenjivača.

Dodatna prednost toplinske pumpe je efekt rada kompresora gdje možemo iskoristiti rad kompresora u prostoriji u kojoj se nalazi te se može koristiti za hlađenje manjih podruma, ostava ili kuhinja.

img02

pametni sustavi

za vaš dom

Što je online upravljač?

Online upravljač dodatan je uređaj (adapter) malih dimenzija koji se povezuje na vaš klima uređaj. Nakon povezivanja na klima uređaj i preuzimanja besplatne aplikacije za Android ili iOS uređaje, vašim klima uređajem možete potpunosti upravljati gdje god se nalazili.

Putem vašeg mobitela ili tableta možete:

 • Pratiti rad svog uređaja
 • Upaliti ili/i ugasiti klima uređaj
 • Očitati trenutnu vanjsku i unutarnju temperaturu
 • Upravljati načinom rada (grijanje / hlađenje / ventilator / sušenje / automatski)
 • Postaviti temperaturu u prostoru i podesiti brzinu i smjer protoka zraka
 • Programirati temperaturu i način rada podešavanjem vremenskog programa

Koje su prednosti upravljanja klima uređajem putem interneta?

Upravljanjem putem interneta i pametnog telefona ili tableta ostvarujete sljedeće prednosti:

 • Savršen komfor – Uključite grijanje ili hlađenje dok putujete s posla ili se vraćate s odmora.
 • Ušteda električne energije – Mislite da ste zaboravili isključiti klima uređaj? Provjerite putem mobitela.
 • Pomoć starijim osobama ili djeci – Podesite optimalnu temperaturu čak i kada ste odsutni.
 • Potpuna kontrola nad vašim apartmanom – Provjerite korištenje klima uređaja u apartmanu koji iznajmljujete.

Na koji način se Online upravljač povezuje s mojim pametnim telefonom?

Online upravljač na mobilni uređaj ili tablet može se povezati na dva načina za lokalno upravljanje i jedan način za daljinsko upravljanje kada ste van vašeg doma.


In-home povezivost s direktnim povezivanjem na Wi-Fi kontroler (AP-mode)
Nexura
Adapter
Smartphone

Pametni telefon direktno se povezuje na bežični adapter kako bi se upravljalo unutarnjom jedinicom. Takav način upravljanja je moguć zahvaljujući bežičnoj mreži koju kreira sam adapter (ime i lozinka se nalaze na naljepnici na samom adapter). Odaziv jedinice je trenutan.


In-home povezivost s povezivanjem preko routera (RUN-mode)
Nexura
Adapter
Router
Smartphone

Pametni telefon i adapter se spajaju na lokalnu bežičnu mrežu (kućni router) i komuniciraju kroz nju. Sa ovom opcijom može se spojiti više adaptera u isto vrijeme. Odaziv jedinice je trenutan.


Out-of-home povezivost s povezivanjem preko routera i interneta (RUN-mode)
Nexura
Adapter
Router
Server
Smartphone

Kod ovakvog načina komuniciranja pametni telefon i adapter komuniciraju putem poslužitelja (servera). Kako bi komunicirao sa poslužiteljem adapter koristi lokalnu bežičnu mrežu (kućni router). Sa druge strane pametni telefon komunicira sa poslužiteljem kroz dostupne mreže podataka (3G/4G ili dostupne bežične mreže). Ovakav pristup omogućava spajanje više adaptera od jednom, sa bilo koje lokacije na kojoj je dostupna Internet veza. Putem aplikacije na vašem uređaju signal se šalje na servere, a zatim se signal sa servera šalje na sam uređaj. Zbog toga može doći do nešto kasnijeg odaziva jedinice ( i do 5 min).

U posljednje vrijeme na području podnog/zidnog/stropnog grijanja/hlađenja pojavljuju se sustavi održavanja temperature i u ljetnom režimu, hlađenjem stropova, ili univerzalni sustavi kondicioniranja temperature zidova. Temperatura površine koja se koristi za grijanje/hlađenje u pravilu se zadržava tek nekoliko stupnjeva iznad/ispod željene temperature u prostoriji. Veća temperaturna razlika ima iznimno nepovoljan utjecaj po zdravlje korisnika pa se upravo zato ne koristi. Upravo zato je svim ovim rješenjima zajednička iznimno visoka učinkovitost.

Što je zapravo ugodnost? Kako definirati osjećaj ugode između vlastita četiri zida? Odgovor na ova pitanja može dati isključivo svatko za sebe. Iz tog razloga, rješenja u grijanju moraju biti individualna, po vašoj mjeri i potrebama.

Termička ugodnost kod ljudi ovisi o dotičnoj klimi u prostoru. To je subjektivan osjećaj, koji ovisi o okolnim temperaturama. Ukoliko su okolne plohe tople, stvarna temperatura zraka može biti niža. Suprotno je kod hladnih podova i zidova. Temperatura zraka mora se znatno povisiti da bi, uvjetno rečeno, osjećali ugodu. Spomenuto navodi na zaključak da su topli zidovi i podovi idealno rješenje.

Nježno zračenje topline ima, u odnosu na konvekcijsko grijanje (radijatori), i druge prednosti:

 • ravnomjerno zagrijavanje prostora
 • značajno manje isušivanje zraka = znači zdraviju klimu za čovjeka
 • kovitlanja prašine (kao kod radijatora) jednostavno nema. Nevidljiv sustav grijanja kojeg ne morate – možete čistiti i održavati
 • često obnavljanje, bojanje zidova možete zaboraviti godinama

Sve navedene činjenice zagovaraju ugodnu toplinu preko zidova i podova. Prilikom donošenja odluke o vrsti grijanja pazite također i na to, koliko vremena sustav grijanja treba da bi zagrijao prostor, te da li su grijuće površine ravnomjerno zagrijane.

More Articles ...

Logo Logo Logo

O nama

Trgovačko društvo Frigobox d.o.o., sa sjedištem u Puli, osnovano je 1990. godine. Od svojih početaka pa do danas bavi se prodajom, servisom i održavanjem klimatizacijskih uređaja – sustava, kao i opreme za klimatizaciju i grijanje.

Pratite nas

Kontaktirajte nas

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  + 385 (0)52 541 567
  + 385 (0)52 541 640